+++ OPEN TRACK DAY Till 27/01/2018 And 28/01/2018 TRACK DAY MOTOCROSS - LAMS +++
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016 10:05

Η TEICM Racing Team παρουσίασε τον Talos

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο Αυτοκινητοδρόμιο το ΤΕΙ Σερρών
Η TEICM Racing Team παρουσίασε τον Talos

 

Το project talos και η "μακέτα" του supermono φιλοξενήθηκαν το Σαββατοκύριακο 17-18/9 στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας, για μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο.

H μελέτη-κατασκευή μίας ελληνικής πρωτότυπης μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας και η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό τουρνουά-Κύπελλο FIM Supermono Cup 2017 είναι ο στόχος της TEICM Racing Team της ομάδας Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Σερρών (Κεντρικής Μακεδονίας) που συστάθηκε το 2016.

Η ιστορία της ομάδας ξεκινά τον Ιούνιο του 2014 όταν ο Αλέξανδρος Μαΐδης είχε την ιδέα να κατασκευάσει μία μοτοσυκλέτα στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας. Σήμερα το Project Talos, όπως ονομάζεται, είναι μία πλήρως λειτουργική μοτοσυκλέτα με παρουσία σε διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον έχει λάβει θετικές κριτικές από τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή Τύπο.
Έτσι, η υπάρχουσα εμπειρία σε συνδυασμό με την θέληση για νέες προκλήσεις οδηγεί την ομάδα να θέσει πιο ψηλά τον πήχη. Επόμενος στόχος είναι η κατασκευή μίας νέας μοτοσυκλέτας, εφαρμόζοντας νέες καινοτομίες όπως η προσαρμοζόμενη γεωμετρία καθώς και η εφαρμογή της στην βιομηχανία.

 

Ο διαγωνισμός
Το FIM Europe Supermono Cup αποτελεί μία ευρωπαϊκή διοργάνωση δέκα αγώνων ανάλογη του MotoGP, όπου συμμετέχουν τετράχρονες μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες αγώνων.
Ο λόγος που ο διαγωνισμός αποτελεί πρόκληση για κάθε Μηχανολόγο Μηχανικό είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στο σχεδιασμό και στην κατασκευή της αγωνιζόμενης μοτοσυκλέτας. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο κινητήρας που πρέπει να είναι μέχρι 800cc και η συνολική κατασκευή να ζυγίζει το λιγότερο 90kg.

 

Ο στόχος της ομάδας
Η κατασκευή εξολοκλήρου από την αρχή μιας νέας μοτοσυκλέτας που να είναι ανταγωνιστική αλλά και να εφαρμόζει κάποιες καινοτομίες.
Για την συμμετοχή στο τουρνουά η ομάδα θέτει ως πρώτο στόχο την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα. Έπειτα ανάλογα με την επίδοση αλλά και την στήριξη που θα έχει, θα επιδιώξει την ανάδειξη του Ιδρύματος και της χώρας μας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Μέλη της Ομάδας είναι οι:
Αποστολίδης Νικόλαος
Αραμπατζής Αθανάσιος
Ζούρος Γεώργιος
Μαΐδης Αλέξανδρος

 

Υπεύθυνοι Ομάδας οι:
Δαυίδ Κωνσταντίνος (καθηγητής)
Εβελζαμάν Ιωάννης (ΕΤΠ)
Σαγρής Δημήτριος (επιστημονικός συνεργάτης)

 

Οι χορηγοί-συνδρομητές
Για να πραγματοποιήσει όμως το όνειρο της, η ομάδα χρειάζεται την βοήθεια χορηγών, καθώς υπάρχουν ανάγκες κατασκευαστικές και διοργανωτικές.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ανταποκριθεί ως τώρα και στηρίζουν την προσπάθεια:
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Το Ίδρυμα στηρίζει από την αρχή την προσπάθεια, έμπρακτα κι όχι μόνο με την κάλυψη σημαντικών εξόδων αλλά και με την παροχή του εργαστηριακού εξοπλισμού για την κατασκευή της μοτοσικλέτας.
Επιπλέον, μία ομάδα αξιόλογων καθηγητών (υπεύθυνοι ομάδας) είναι κοντά και καθοδηγούν με την πείρα και την τεχνογνωσία τους, σε όλες τις δυσκολίες που συναντά η εξέλιξη του project.
Yamaha – Μοτοδυναμική: Εξίσου πολύτιμη είναι και η συμβολή της YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ AEE που από τα πρώτα στάδια του Project Talos πίστεψε την προσπάθεια και πλέον παρέχει έναν νέο εμπορικό κινητήρα, καρμπιρατέρ και φυσικά ότι άλλο χρειαστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο πρωταθλητής Ιταλίας στις Σέρρες

visit Serres

visit Serres

Simulator

prosomiotis

User Login

Month Calendar

Δεκέμβριος 2017 Ιανουάριος 2018 Φεβρουάριος 2018
Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
facebook

Contact us

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών
Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας
Σέρρες, ΤΘ 1236/62110

Τηλέφωνο: 23210 52592
Fax: 23210 85828
Email:info@serrescircuit.gr


ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ